24.2 C
Budapest
2020. augusztus 7., péntek
Elemi.hu
Hírek Kiemelt

A genderideológia terjesztése mögött rengeteg pénz áll

Egy lengyel professzor mutatott rá arra a jelenségre, hogy a genderideológia és az egyre többféle nemi identitás hátterében a pénz állhat mozgatórugóként. Mindegyik nemnek ugyanis más-más támogató szervezete van, akiktől aztán pénzt tudnak szerezni támogatás formájában – az embereket pedig különböző kampányok keretében veszik rá az adományozásra, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Meglehetősen tabudöntögető interjút adott Aleksander Nalaskowski, aki olyan dolgokat mondott ki, amelyeket eddig talán még senki nem mert. A lengyel professzort a genderideológiáról és a különböző nemi identitásokról kérdezték, annak apropóján, hogy a Facebook jelenleg 56 lehetőséget kínál fel a nem kiválasztásánál – a kettő biológiai nem helyett.

 

Ezek között megtalálható például az agender, a bigender, a cisznemű, a transznemű, a gender fluid, a nem bináris és az interszex is – a teljes lista itt olvasható. Nalaskowski ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a számtalan új nem hátterében szerinte valójában a pénzszerzés áll. Mindegyik gendernek ugyanis külön megvannak a saját segítő szervezetei, amelyeken keresztül nem csak lelki, de pénzbeli támogatást is kapnak.

Ahogyan arra a lengyel professzor is rámutatott, a különböző nemi identitású emberek mind más-más szervezet alá tömörülnek be, és sok esetben különböző adománygyűjtések keretében tudnak pénzhez jutni.

Számos LMBT-párti szervezet indít az oldalán adománygyűjtéseket, a jelenség reklámozásába pedig több esetben besegít a média és sokszor hírességek is.

Manapság például a legtöbbször talán a transzneműek kerülnek a reflektorfénybe, ők külön helyet kaptak a Black Lives Matter tüntetéseken is – Black Trans Lives Matter alnévvel. Ezen felbuzdulva a Harper’s Bazaar össze is állított egy cikket júniusban arról, hogy milyen szervezeteknek tudják az emberek adni a pénzüket, amin keresztül aztán támogatni tudják a fekete bőrű transznemű és eltérő (gender nonconforming) közösséget. Ezek között van jogvédő szervezet, illetve olyan is, amelyik a fekete transznemű emberek lakhatásában segít.

Ugyanígy a Bustle oldala is egy irányadó cikket közölt 2017-ben, amelyben megmutatták az embereknek, hogy milyen, transzneműeket segítő szervezeteknek lehet adományozni. A Pride hónap alkalmából pedig a Giving Assistant nevű blog is összeállított egy listát olyan LMBTQ szervezetekről, amelyeknek lehet adományozni, mert szerintük így lehet a legjobban megünnepelni a Pride-ot.

Arra is van példa, hogy az LMBT-szervezeteknek való adományozást népszerű emberek reklámozzák, így valószínűleg még többen kapnak rá. A híres rendező, Shonda Rhimes cége, a Shondaland oldalán például szintén júniusban, a Pride hónapban bemutatott 24 olyan LMBTQ+ szervezetet, akinek lehet pénzt adni. A cikkben azt írták, hogy a pénzadományozással az emberek segíteni tudnak ezeknek a szervezeteknek a faji, nemi és szexualitáson alapuló igazságtalanságok elleni küzdelemben.

 

Az Amazon tulajdonosának, Jeff Bezosnak a volt felesége is nagy adományozásba kezdett. MacKenzie Scott azt mondta korábban, hogy vagyonának nagy részét át akarja adni, ebből pedig most többek között LMBT csoportok és szervezetek is részesültek.

Forrás: 888.hu

Kapcsolódó híreink

Török puccskísérlet – Életfogytiglanra ítéltek 121 korábbi csendőrt

Dunai Tibor

A Real Madrid kiárusításra készü

Dunai Tibor

Macsétával vetettek véget a Jégvarázs 2. vetítésének

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben