18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Belföld Hírek

A DK-ba átlépő Mszp-s polgármesterek “örömlányok”

Az MSZP egyenlő félként kíván részt venni az ellenzéki együttműködésben – jelentette ki a párt elnöke pénteken Szegeden. Tóth Bertalan úgy fogalmazott, senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t – tudósította az MTI. A közös ellenzéki politikát nem segíti az, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját – mondta a politikus annak kapcsán, hogy az MSZP két fővárosi kerületi polgármestere, Kiss László és Szaniszló Sándor bejelentette, átlép a DK-ba.

A pártelnök csalódottságának adott hangot a két politikus távozása miatt. Szerinte a párt közössége keményen dolgozott a két polgármester sikere érdekében, ők szintén csalódottak.

“A politikában ők senkik nem lennének az MSZP nélkül”, és nem is nyertek volna október 13-án. A két polgármester “hátba szúrta” ezt a közösséget – mondta Tóth Bertalan. Hamisnak és elfogadhatatlannak nevezve az érintettek érvelését, miszerint a DK Európa-politikája vezetett távozásukhoz. Mint mondta, az már az önkormányzati választásokkor ismert volt.

Ez a hamisság és etikátlan viselkedés bizalomvesztéssel jár – hangsúlyozta az elnök, aki javasolja a párt szombaton ülésező választmányának, hogy az, aki a MSZP-ből kilépve az önkormányzati vagy parlamenti választásokon más párt színeiben indul, ne kaphassa meg támogatásukat.

A pártelnök kezdeményezi Budapesten és a két érintett kerületben az együttműködési keretek felülvizsgálatát. Ugyanakkor hisz az MSZP ellenzéki együttműködésben és a főváros sikerében.

Mesterházy Attila, korábbi pártelnök, az MSZP külügyi bizottságának alelnöke az ATV reggeli műsorában nyilatkozva azt mondta, „nagyon kell vigyázni egymásra, mert sokféle támadás alatt van a szocialista párt, ha nem járunk el kellő óvatossággal, akkor valóban még a végén az lesz, hogy elolvad az MSZP”.

Azt mondja, hogy bár még nem sikerült teljes mértékben megértenie, a történteket, de szerinte ez nem helyes stratégia.

Szerinte nem attól lesz egy párt erősebb, ha másik pártoktól elcsaklizik embereket.

Azt mondja, az MSZP-ben azért nem árt megkérdezni önmaguktól, hogy ők nem rontottak-e el valamit, ami miatt ez történt. Szerinte ennek nem volt semmi előjele, bejelentés vagy konzultáció.

MTI

Kapcsolódó híreink

Írországban törölték a Szent Patrik napi felvonulásokat

Dunai Tibor

Egy 10 éves futballrajongó levelet írt Kloppnak, ő pedig válaszolt

Irányi Dániel

Hiába aranyos az erdőben talált őzgida, ha hazaviszi háziállatnak, az lopás

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben