16.1 C
Budapest
2020. április 4., szombat
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

A brit rendőrség még saját koronatanúit sem képes megvédeni

Egy pedofil-hálózat korábbi áldozata Lucy álnéven beszélt a The Independent nevű angol lapnak arról, hogyan fenyegették és zaklatták őt és családját a vádlottak a tárgyalás alatt. Hiába kérték a hatóságok védelmét, csupán közönyt és kifogásokat kaptak. A lány a bírósági eljárás során teljesen elvesztette hitét a brit államban, a feljelentését pedig később csak úgy jellemezte, mint “élete legnagyobb hibája”.

Lucy-t 11 éves korában környékezte meg egy muszlimok által működtetett pedofil-hálózat egyik tagja. Mivel anyja drogfüggő volt, így a lány könnyű célpontnak bizonyult. A férfi cigarettával és alkohollal édesgette magához az utcán kóborló gyermeket, majd társaival bedrogozta, megerőszakolta és prostitúcióra kényszerítette.

A rendőrség később az utcán talált rá Lucy-ra. A járőrök kijelentették, a lány “magától lett prostituált”, ezért nyomozás helyett egyszerűen elhelyezték egy gyermekotthonban, ahonnan – a személyzet hallgatólagos beleegyezésével –

a muszlimokból álló bűnszervezet tagjai bármikor kihozhatták a lányt, megerőszakolták és prostitúcióra kényszerítették, majd egyszerűen visszavitték.

Ez sajnálatos módon nem kirívó eset, sokkal inkább bevett gyakorlat. A szociális munkások Nagy-Britannia szerte cinkosai az ilyen bűnbandáknak.

A sorozatos nemi erőszak következtében a lány 15 évesen teherbe esett, amit abortusz követett. Egy hónappal később

Lucy muszlim nevelőszülőkhöz került, akik a második teherbeesésekor megtagadták az abortuszt, mondván az “az iszlám ellen való”.

Nevelőanyja ennél is továbbment, megpróbálta kideríteni, ki a gyermek apja, és házasságra akarta kényszeríteni nevelt lányát az illetővel. A kísérlet csak azért bukott meg, mert a férfi időközben börtönbe került.

A lány azonban nem törődött bele sorsába, minden bátorságát összeszedve feljelentést tett, nevét és arcát vállalva tanúskodni is hajlandó volt az őt elrabló és szexuálisan kihasználó férfiak ellen.

A Yorkshire-i rendőrség ígéretet tett az értékes tanú megvédésére és otthonának rendőri védelem alá vonására. Az áldozat nevelőanyja szerint a hangzatos ígéretekből semmi nem valósult meg. Nem hogy rendőri védelmet nem kaptak, az állami szervek még kamerákat sem szereltek fel. A hatóságok olyan mértékű közönnyel kezelték az ügyet, hogy még Lucy nevelőanyját is következmények nélkül fenyegethették a vádlottak a tárgyalási időszak alatt.

A tárgyalások hosszú évekre nyúltak, ami alatt a család folyamatos rettegésben élt. Az ablakukat többször betörték, míg végül el kellett költözniük, ekkor ismét

kérték az állami szerveket, tegyenek eleget korábbi ígéretüknek, szereljék fel a házat biztonsági kamerákkal, megerősített ablakokkal, illetve biztonsági zárakkal, ám a rendőrség közölte, “ez nem fér bele a költségvetésbe”.

Lucy telefonos zaklatásokról is beszámolt, a telefonálók gyakran fenyegetőztek, azt állították, “minden lépését figyelik”, többször pedig szexuális ajánlatokat tettek neki. A lány elmondta, gyakran követték, mikor biológiai anyja sírját látogatta meg. Ezekről az esetekről beszámolt a rendőrségnek is, akik “elfelejtették” továbbítani ezeket a bíróságnak.

Lucy elárulta, annak idején azért tette meg a feljelentést, mert meg akarta óvni az utána következő generációk leányait, hogy átéljék, amit ő átélt. Ám a tárgyalás során csalódnia kellett mind a hatóságokban, mind az úgynevezett jogállamban, ugyanis a vádlottak nagy részét egyszerűen felmentette a bíróság és szabadon engedte, csakis kizárólag az a 20 férfi került börtönbe, akikre a legsúlyosabb vádakat sikerült rábizonyítani.

A 20 letartóztatott férfi

A lány attól fél, az ilyen bírói gyakorlat csak tovább erősíti a bűnszervezetek önbizalmát, aminek következtében a Nagy-Britanniát behálózó pedofil-hálózat nem hogy visszaszorulna, hanem tovább virgázik majd. Különösen annak fényében, hogy az egyik ilyen bűnbanda vezetőjét, Mubarak Alit jó magaviseletért 17 évvel hamarabb szabadulhatott a börtönből.

Lucy azóta egyedül neveli nemi erőszakból született gyermekét, azonban továbbra is félelemben kell élnie, mivel a tárgyalások során egy nő nyilvánosságra hozta valódi nevét, lakcímét, illetve autójának rendszámát. Az elmúlt hónapokban többször tűntek fel gyanús személyek lakóhelye környékén. Egy muszlim férfi becsengetett hozzá, majd közölte, eltévesztette a házszámot. Egy hónappal később egy autó parkolt le a házuk előtt, a benne ülő négy férfi órákig figyelte a bejáratot, majd egyszerűen továbbhajtottak. Lucy a rendőrséget hívta segítségül, ám az ügyintéző közölte, ezek a cselekedetek nem számítanak bűncselekménynek, így nem tartoznak rájuk.

(independent.co.uk nyomán)

Kapcsolódó híreink

Nem engedik az olaszok két menekültszállító hajó kikötését.

bojtilaszlo

F. Achilles és két testvére családi vállalkozásban vitt mindent, ami mozdítható

Irányi Dániel

Tom Hanks és felesége is megfertőződött

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben