27.7 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Humor

90 millió forintnál is több pénzt ásott el egy férfi

Egy kínai férfi még öt évvel ezelőtt gondolta jó ötletnek, hogy elföldeljen nagyjából 280 000 dollárnak, azaz szűk 91 millió forintnak megfelelő jüant.

A tajvani TVBS tévécsatorna értesülései szerint a mezőgazdasági munkásként dolgozó Wang nevű illető így próbálta biztonságba helyezni a szüleitől örökölt családi vagyont.
Wangot aztán keserű meglepetés érte, amikor az elmúlt napokban ki akarta ásni a pénzt: a férfi a Kínai Mezőgazdasági Bank egyik fiókjába tért be, hogy elmesélje a tisztiviselőknek, hogy az elásott bankjegyeket benőtte a penész, rothadásnak indultak és érintésre darabokra hullanak a fold alatt töltött időt követően.

A férfi elárulta, hogy a pénzt kereskedőként dolgozó szülei gyűjtötték össze életük során. Arra a kérdésre, hogy miért nem valamilyen hagyományosabb módját választotta a pénz lekötésének, Wang azt válaszolta, a helyi tévé híradójából értesült róla, hogy az utóbbi időben nagyon elszaporodtak a rablások a bankautomaták környékén. Ezért inkább úgy döntött, bankkártya helyett ásót ragad és így biztosítja be a családi vagyont.

A szerencsétlenül járt férfi egy maréknyit be is vitt az elásott pénzkötegekből a bankba, ahol a pénzintézet munkatársai megvizsgálták és megállapították, hogy a papírpénz egy része összecsomósodott, de olyan is volt, hogy több bankjegy szabályosan összeolvadt a nedvesség hatására.

A banki dolgozók ennek ellenére mindent igyekeztek megtenni, hogy mentsék Wang vagyonát. A kínai törvények szerint a legalább 75 százalékban ép bankjegyeket teljes értéken, az 50-75 százalékban sérült bankókat a névérték 50 százalékáig kell megtéríteni.

A mentőakció végére a férfi vagyonának nagy részét sikerült megmenteni, de 70 000 dollárjától, azaz bő 22,5 millió forintjától így is könnyes búcsút kellett vennie.

Forrás: nlc, Fotó illusztáció, ORFK

Kapcsolódó híreink

Folytatódik a radikális baloldali őrület: már a sakkot is rasszista játéknak nevezik

Dunai Tibor

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki megpróbált lefizetni egy határrendészt

Dunai Tibor

Leleményességgel válaszoltak a román rosszindulatra!

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben