21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Bűnügy Hírek Kiemelt Külföld

47 év után azonosították egy megerőszakolt nő gyilkosát – aki már 27 éve meghalt

A rendőrség rendelkezésére álló technika csak mostanra érte el azt a szintet, hogy több évtizeddel ezelőtti gyilkosságokat is megoldhassanak, így került pont ennek a rejtélyes ügynek is a végére.

47 éven keresztül övezte rejtély Naomi Sanders halálát, most végre pont kerülhetett az ügy végére – írja a CNN.

Az 57 éves ingatlankezelőt még 1973-ban találták holtan a lakásában. A rendőrségi jelentés szerint a nőt megerőszakolták majd megfojtották. Hiába próbálta minden létező módon kideríteni a vallejói rendőrség, ki lehetett az elkövető, nem jártak sikerrel.

A rendőrség rendelkezésére álló technika azonban mostanra érte el azt a szintet, hogy több évtizeddel ezelőtti gyilkosságokat is megoldhassanak.

2014-ben sikerült DNS-mintát venni az áldozat ruhájáról, két évvel később pedig már olyan adatbázis állt a rendelkezésükre, amellyel könnyebben a gyilkos nyomára lehetett bukkanni.

Az áttörést újabb két év elteltével érték el a rendőrök: a DNS-analízissel és családfakutatással (a gyanúsított fiától vett DNS-minta alapján) végül azonosították a gyilkost.

Az ingatlankezelőt egy 22 éves férfi, Robert Dale Edwards gyilkolta meg, aki még 1993-ban halt meg drogtúladagolásban.

A férfi – aki egyébként Sanders egyik munkatársa volt – hosszú bűnlajstrommal rendelkezett, ittas vezetés, lopás, családon belüli erőszak és gyilkossági kísérlet is szerepelt tettei között.

Sanders családja közleményt adott ki, amelyben kifejezik hálájukat a rendőrség felé, ugyanakkor arra is rámutatnak, hogy a nő közeli szerettei közül sokan meghaltak már, ők pedig sosem fogják ismerni az igazságot.

“Azok, akik emlékeznek Naomi életére és halálára, azok számára lezárást hozott a vallejói rendőrség és a végrehajtó hivatal áldozatos csapatmunkája.”

Forrás: szeretlekmagyarorszag

Kapcsolódó híreink

Eb 2020: ha megverjük a bolgárokat, másnaptól lehet jegyet venni

Kemény János

Felakasztottak egy terhes 28 éves nőt Dél-Afrikában

Dunai Tibor

Tiszteletlen volt a gyermek, megverték az anyját

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben