23.8 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Bűnügy

21 kiló heroinnal fogták meg

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. július 07. napján 0 óra 10 perc körüli időben 21 kg heroint akart a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen Magyarországra becsempészni.

A megalapozott gyanú szerint a fenti időpontban a gyanúsított az általa vezetett gépjárművel belépésre jelentkezett Magyarországra. Az útlevélellenőrzést követő szúrópróbaszerű vizsgálat gyanúra adott okot, ezért a járművet kábítószer-kereső kutyával is megvizsgálták, majd további ellenőrzésre irányították a határátkelőhely munkatársai. Ennek során a járműben kialakított rejtekhelyekből és a gyanúsított ruházatából 32 csomagnyi, heroinra jellemző vegyületeket tartalmazó anyag került elő.

Az eljárás során lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke meghaladja a 250 millió forintot.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a magyarországi lakó és tartózkodási hellyel nem rendelkező, szerb állampolgárságú gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú – 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – melyre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a bűncselekményt – annak jellegére és a lefoglalt kábítószer mennyiségére figyelemmel – a gyanúsított szervezetten, ezidáig ismeretlen társaival követte el, így alappal lehet következtetni arra is, hogy szabadlábra kerülése esetén veszélyeztetné a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatását különösen a cselekménnyel érintett, a büntetőeljárásban résztvevő vagy más személyek jogellenes befolyásolásával.

A bíróság a letartóztatás céljait a bűncselekmény tárgyi súlyára, jellegére és a gyanúsított személyi körülményeire is figyelemmel, azokat együttesen értékelve enyhébb kényszerintézkedéssel nem látta elérhetőnek.

A bíróság letartóztatást elrendelő végzését az ügyész tudomásul vette, míg azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem vált véglegessé.

Elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Saját ügyfelét verte át és zsarolta meg egy budapesti ügyvéd

Kiss Albert

Saját apját késelte meg egy borsodi férfi

Irányi Dániel

Baseballütővel vágta fejbe a szeretője férjét, 7 évet kapott

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben