5.9 C
Budapest
2020. március 30., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy

17 éves diáklány lopta meg osztálytársait általános iskolában

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú nő ellen lopás vétsége miatt. A vádirati tényállás szerint a vádlott egy miskolci általános iskola tanulójaként 2017. február hónap elején az egyik délutáni tanóra alatt eltulajdonította az osztálytársának a tanteremben tárolt kabátjából a pénztárcáját 3 000 Ft készpénzzel, valamint diákigazolvánnyal és bérlettel.

A pénzt édességre költötte. A vádlott a rá következő napon az egyik tanóráról pedagógusi engedéllyel kiment, ezt a lehetőséget arra használta, hogy a folyosón az osztályteremhez tartozó beépített szekrényből elvetette egyik iskolatársa 27 000 Ft értékű télikabátját, és egy üres tanteremben elrejtette. A szünetben az eltulajdonított kabátot felvette, és arra vette rá a saját kabátját, hogy ne vegyék észre a lopást. Az órát tartó pedagógusnak azonban feltűnt, hogy a vádlott kabátban ül a tanteremben, így nála a lopott felsőruházatot megtalálták és a sértett részére visszaadták.

A büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében a vádlott tekintetében más büntetőeljárásban korábban alkalmazott próbára bocsátás megszüntetésének és az ügyek egyesítésének indítványozása mellett – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a bűncselekmény elkövetését beismerte –  tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabására és vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

(Képünk csak illusztráció)

Kapcsolódó híreink

Megöllek, üvöltötte a rendőröknek, és rohanni kezdett feléjük

Kiss Albert

Fellebbez az ügyészség a borsodnádasdi gyilkosság ügyében

Szabó Norbert

Megint egy ideges fiatal…

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben