21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

16-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

16-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) — számoltak be a koronavírus magyarországi helyzetéről tájékoztató kormányzati honlapon.

Mint írják:

egy, a Szent János kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél, egy újabb – a Szent László kórházban megfigyelés alatt álló – iráni diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál), és egy a napokban Izraelben járt magyar férfinél mutatták ki a COVID-19 fertőzést.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.

Velük együtt hazánkban eddig 16 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 6 magyar állampolgár.

A koronavírus a légutakat támadja meg, tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy más légúti fertőzés tüneteihez.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó híreink

Franciaország: Molotov-koktélokkal támadtak a rendőrökre

Irányi Dániel

A magyarok szeretnék a legjobban visszakapni az elcsatolt területeiket

Dunai Tibor

Arabnak nézték Rézművest, megverték.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben