22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

13 karanténban járt iráni egyetemistát utasítottak ki az országból

A Belügyminisztérium szerint az egyetemisták engedély és védőruházat nélkül elhagyták a karantént és többszöri felszólításra sem mentek vissza. Emellett pedig hangosan elégedetlenkedtek és az egészségügyi személyzettel szemben is agresszíven léptek fel.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát, akik a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

Az iráni egyetemisták a karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, utasításaiknak nem tettek eleget.

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, részükre kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki. A kiutasítottakkal szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó híreink

Két büntetőügyben is gyanúsított Varju László

Kemény János

Meghalt egy koronavírusos beteg, miután a rokonai kihúzták lélegeztetőgépét, hogy légkondit dugjanak a helyére

Irányi Dániel

Fosztogatás: az Egyesült Államokban ma minden nap Black Friday (Videó)

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben